Nosko button

Бебетата, които по различни причини не са в състояние да дишат през носа си, дишат през устата, а точно това обстоятелство води до повишен риск от заболявания на горните дихателни пътища.

Ако носните им проходи са блокирани, те трябва постоянно да се прекъсват процеса на хранене, за да може да дишат през устата си. Това води до умора, което може да удължи времето за хранене и да направи бебето раздразнително.

Ако носните секрети не се отстраняват адекватно, това може да доведе до сериозни инфекции на ГДП, като синуит и отит.

Носния секрет изобилства от патогени. Стичайки се назад към фаринкса може да бъде погълнат и да доведе до болки в стомаха, повръщане или диария.

В определени случаи, възпалението на лигавицата на носа и натрупването на секрети може да доведат до запушване на евстахиевата тръба. Това е обяснението за случаите на загуба на слуха, които са  резултат от усложненията от банални настинки.

Съвети за употреба на назален аспиратор Nosko
Дръжте накрайника, така че силиконовата тръбичка да сочи нагоре. Това ще предотврати стичането на секрет към тръбичката. Не е нужно да поставяте засмукващия накрайник много дълбоко и да натискате, дръжте накрайника надолу и леко встрани, докато всичкият секрет бъде отстранен.

Препоръчва се старателно да почиствате и дезинфектирате аспиратора след всяка употреба!

Потърсете Nosko в магазините за бебешки стоки, аптеките или го поръчайте през нашата онлайн аптека!

Nosko може да бъде закупен използвайки здравен фонд!